Разменям мое за твое: усмихнати, хубави, книжни

Леко позакъснях, но какво да се прави, съботните неволи ме завариха по пижама и се наложи да водя кучето на ветеринар. А както се оказа, да носиш на ръце двумесечен голдън ретривър хич не е лека задача. Осем килограма и отгоре колко ли книги правят?

В градинката пред Народния обаче беше супер. Доказателство как няколко кашона с вехти и прашлясали книги могат да съберат на едно място толкова много усмихнати и хубави хора. Хора, които обичат да четат, а също и да разменят.

Всъщност оказа се, че  "Разменям... Мое за твое..." е организирано от студенти от специалност Книгоиздаване към Софийския университет. Мисля си, че тъкмо това спомогна мероприятието да бъде така освободено и неангажиращо. Включили ли се бяха издателствата, задължителните очертани с тебешир територии щяша да са в къпра вързани - да не би нечия маса да е по-голяма от на друг.

Сега обаче усетихме изцяло читателския дух. Лалета и кулинарни списания за всички, детски кът с флумастери и пастели, книги навсякъде  дори извън официалните кашони, а също и една стара полица, която съдейки колко места смени, май живееше собствен живот. Всичко бе от читатели за читатели. А след края на уикенда  от читатели за Столична библиотека, понеже финалните бройки отиват тъкмо там.

Мисля, че подобна размяна на книги може да се прави веднъж годишно, без да се изтърка. Надявам се.

 
снимки: © Oh, Books!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...