Летящите книги на господин Морис си тръгнаха с награда "Оскар"

Темата за връзката между книгите и киното не спира да ме вълнува; начинът, по които си взаимодействат, допълват и до известна степен припокриват, защото гледането е вид четене  няма две мнения по този въпрос.

Затова как да не обърна внимание на поредната доза страхотни екранизации, завъртели се по кината с особен успех и спечелили награда "Оскар". Говоря за "Изобретението на Хюго  невероятно красив филм, създаден от Мартин Скорсезе възоснова на едноименната книга на Брайън Селзник, и американската версия на "Мъжете, които мразеха жените", която ми предстои да изгледам.

Не мога да пропусна обаче и петнайсетминутния The Fantastic Flying Books Of Mr. Morris Lessmore. Този филм-запъртък, представен в блога преди няколко месеца, спечели статуетката в категорията за късометражна анимация. Създателите му от Moonbot Studios пък предвидливо най-после го оставиха да се разпространява свободно из интернет, след като около година ни "дразнеха" единствено с красиви трейлъри и снимки от създаването му. 

И така, ето го и него, най-после на свобода  малко тъжен, на моменти весел, в края умислящ за паметта на книгите и съдбата им...

 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...