Влез в бърлогата на откачения младеж


Има ли проблем в това да си прекалено любопитен? Със сигурност не, или поне според Тод Селби, който вероятно е сред хората, навестили най-много известни личности. В домовете им го отвежда личния му сайт The Selby, където всеки може да разгледа снимки на техните бърлоги из целия свят.

Първоначалната идея на проекта е била Селби да покаже домовете на някои свои приятели. Когато обаче през 2008 година го прави, изведнъж се оказва затрупан с мейли от посетители на сайта, които искат техните домове също да бъдат представени. И така Тод започва да посещава, заснема и публикува снимки от апартаментите на различни личности, една от които е  Фредерик Бегбеде.

Интересно е да се види каква точно е бърлогата на тъй обичания и мразения френски писател, защото, макар книгите му да са цинични, в тях се прокрадва идеята за удоволствието от домашния уют. В "Мемоари на откачения младеж" Бегбеде цитира Паскал: "Всички нещастия на човек се дължат на това, че той не може да стои спокойно в една стая", което ме кара да се запитам как ли изглежда "стаята", в която Бегбеде се чувства спокоен?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...