Където четенето остава в тайна


Русия, страна, в която от скоро със сигурност мирише по-приятно. Или поне в тоалетните.
  
Преди около месец руската верига книжарници "100 000 книг", явно обезпокоена от спада на продажбите си, решава да изненада читателите, а и цялата книжна верига, с едно дръзко и забавно начинание. Начинание, което едва ли много компании биха предприели, понеже (1) да инвестираш в подобна кампания по време на криза, е доста смело, и (2) самата идея на рекламата предизвиква... ами, смесени чувства.

Става дума за тоалетни ароматизатори, но не какви да е, а с логото на "100 000 книг". И с не какъв да е текст на етикетите, а с откъси от класически произведения (като гледам такива, чиито авторски права са изтекли). 

Лично намирам идеята за супер, книги могат да се четат навсякъде и под всяка форма, затова защо пък да не зачета Хемингуен на стикер и да не продължа на книга? Та, нали в крайна сметка най-важно е четенето?


Advertising Agency: Voskhod, Yekaterinburg, Russia
Creative Director: Andrey Gubaydullin
Art Director: Vladislav Derevyannykh
Copywriters: Aleksey Nikiforov, Evgeny Primachenko, Aleksandr Parkhomenko
Designer: Dmitry Maslakov
Published: March 2011

4 коментара:

четецът каза...

Това е готина идея. Аз лично много се радвам на такива нестандартни решения. Ние също открихме 1-2 :) Например ароматизатори за е-книги с аромат на истински хартиени книги иии почти същата идея - текстове на Роалд Дал върху кутии от зърнени закуски :) Ако се интересуваш можеш да погледнеш съответно тук (http://www.chetecut.com/2011/02/smell-of-books.html) и тук (http://www.chetecut.com/2011/04/blog-post_19.html)
Oh, Book Publishers! :)
argi

Oh, Books! каза...

Привет! Следя блога ви, разбира се, и много ми харесва, особено изброените постове и други подобни :) Дори съм пуснала връзка към вас тук: http://ohbooks.blogspot.com/2011/03/penguin-meet-classics.html

поздрави и минавайте по-често от тук :)

Анонимен каза...

Откъси*

Oh, Books! каза...

оф, да, веднъж свикнеш ли коректор да ходи след тебе, страшно става... мерси за поправката, нанасям.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...