Скот Пилгрим в живот между два цвята

"Безценният живот на Скот Пилгрим" излиза за първи път по книжарниците през 2004 година и така художникът Браян Лий О'Мали създава един от любимите на днешните тийнейджъри герои. Дали заради шума около екранизацията на комикса или просто за кеф, седем години по-късно суперстранните приключения на Скот вече са факт и у нас. 

Първият том е само началото на мащабен проект от шест графични романа, които очароват с рисунките си. Въпреки че авторът се е възползвал единствено от черното и бялото, те се оказват напълно достатъчни да вдъхнат живот на двадесет и три годишния безделник Скот. Честно казано досега не бях мислила, че два скучни цвята като тези могат да "облекат" една история така добре, да направят обикновен снеговалеж или тъмна нощ да изглеждат в очите на читателя като истинско чудо. 

Да не говорим за страховития нърдски хумор, който май е пропил всяка страница, та дори и кориците. "Скот Пилгрим си живее идеално" (се казва в резюмето на комикса) и аз му завиждам ужасно много! Не работи, нанесъл се е у приятел, не притежава нищо, защото няма пари и защото е прекрасен по един момчешки начин и може да си го позволи. За сметка на това пък е заобиколен от готина тайфа, сменя гаджета, та накрая се и влюбва. За да бъде с любимата си Рамона обаче, му се налага да победи седемте й зли бивши гаджета! Споменах, че е адски нърд, нали...?

Наистина един страхотен графичен роман, който по моя молба ми бе даден от издателство "Екслибрис". Гарантиран смях поне за няколко часа!  

снимки: © Oh, Books!

2 коментара:

Библиотеката каза...

:) Добре се развива този блог, добавих те в нашия блогрол. Keep reading :)

Oh, Books! каза...

Мерси. Аз също следя "Библиотеката".

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...