Втори рожден ден. Като след дъжд - качулка

Днес блогът празнува втори рожден ден. Ще ми се да напиша нещо, най-малкото защото пропуснах първия и всички тогава останахме без парче книжна торта. От друга страна, предвид че през юни публикациите намаляха драстично, за да оредреят до една месечно в периода юли-октомври и накрая да намерят своя край през ноември, онлайн празненството би било като след дъжд - качулка. :)

Да бъдем честни (и сериозни), през последните месеци над блога тегне една голяма зла въпросителна. Нещо като тази:
Картинка за по-лесна визуализация на голямата зла въпросителна

Ще ли просъществува или не? Това се крие зад големия ръбат знак*.

Ето истината: От известно време не ми се блогва. А понеже това място ми донесе само хубави неща, сърце не ми дава да го включа на изкуствено дишане и да го поддържам без задкулисни забавления и силни емоции. По-хуманно ми се вижда просто да го оставя, а ако някога желанието се върне - блогчо също ще е тук, нали си е мой. :)

Хубави неща - какви? Всякакви. Освен време, не се сещам за друго, от което да ме е лишил. Напротив, запозна ме с готини книжни люде, отговори на много мои въпроси относно интернет, задълбочи концептуалната ми мисъл (което не знам дали е добре всъщност) и най-вече - даде ми възможност да водя домашна медия по пантофи. Ах, колко весело само! 

Кое му е веселото? Ами представи си платформа, която ти дава свободата да редиш изречения както си поискаш; да избираш сам темите; да слагаш акцент, където пожелаеш; да добавяш видео, картинки и различни шрифтове... Но почакай, защо да си го представяш - направи си блог и бъди оригинален! Има само едно правило - че няма правила!

Наистина беше забавно и го правих както исках, но сега е ред за нещо друго. Или както каза Сет Годин при закриването на The Domino Project:
По повечето точки, които си поставих в началото на проекта, той се оказа успешен. Тогава защо спирам? Най-вече защото беше просто проект, а не доживотен ангажимент. Да започваш проекти е забавно, но част от уговорката е, че те не продължават вечно. Целта беше да изследвам какво може да се направи в една бързо изменяща се среда.
Но и това не е сигурно. Тъй че може би "До скоро"! :)

* Според изследване на руски учени ръбатостта на всеки препинателен знак е правопропорционална на неговата злост. Големината, от своя страна, се използва просто за предизвикване на първоначален уплах - бел. авт.  

2 коментара:

Христо Блажев каза...

Моля те, не си отивай... ще ни бъде тъжно...

Oh, Books! каза...

Е, точно ти знаеш къде да ме намериш, така че споко. Не се оттеглям завинаги от интернета, просто засега стига блог. :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...